x
E P R O N

Elektrik Metal Sac Pano Üretimi

Elektrik Metal Sac Pano Üretimi

Epron Panel olarak, elektrik metal sac pano üretimi, endüstriyel tesislerin ve yapıların elektrik dağıtım ve kontrol sistemlerini sağlamak için önemli bir süreçtir. Bu panolar, elektrik bileşenlerini korur, düzenler ve kontrol eder; böylece güvenli ve verimli bir elektrik dağıtımı sağlanır. Genellikle galvanizli veya paslanmaz çelikten imal edilen bu panolar, çeşitli boyutlarda ve tasarımlarda üretilebilir, böylece farklı endüstriyel ihtiyaçlara uyum sağlar. Elektrik metal sac pano üretimi, mühendislik hassasiyeti gerektiren detaylı bir süreç olup, kalite standartlarına uygun olarak üretilmesi büyük önem taşır. Bu panolar, enerji verimliliği ve güvenliği açısından kritik bir rol oynar ve endüstriyel tesislerin günlük operasyonlarında temel bir unsur teşkil eder.

Elektrik Metal Sac Pano Kullanım Alanları

Proje-Keşi̇f ve Tekli̇f Hazırlığı

Müşterilerimizin vermiş olduğu Projelerdeki dokümanlara uygun olarak Proje-Teklif departmanımız uygun malzemeleri ve malzemelerin yerleştirileceği uygun pano seçimini gerçekleştirir. Seçilen malzemelerin referans numaralarının ve birim fiyatlarının yazılı olduğu Fiyat Teklifimizi PDF formatında müşterilerimiz ile paylaşılır.

Fi̇yat Tekli̇fi̇ Onayı ve Sonrası

Proje-Teklif Departmanımız tarafından hazırlanan teklifimiz, müşterimiz ve firmamız tarafından onay Sonrasında iş sözleşmemiz karşılıklı olarak tamamlanmış olup, Ardından Proje-Teklif Departmanımız tarafından Elektro montajlı Pano Çizimleri yapılıp sonrasından Teklif dokümanları üzerinden 3 hat formatında Projelendirme çizimleri yapılır. Panoların görünüş çizimleri yapılıp müşterimize paylaşılıp, müşterimizin onayı halinde Üretim imalat ve Satın alma Departmanımıza aktarılır ve Üretim imalat sürecimiz ile satın alma süreçleri başlatılır.

Üreti̇m İmalat ve Çi̇zi̇m

Üretim imalat ve çizim tasarım departmanda öncelikle İş Emri ve Üretim Proses Takip formu çıkarılıp, Ürünün 3 Boyut çizimleri yapılır, İş emri ve üretim proses takip formuna iliştirilip imalat süreci başlamak üzere işlemler sırasıyla devam eder. Sac, Toz Boya ve Aksesuar ürünlerinin tedarik işlemleri yapılır ve Proses Takipleri Girdi Dokümanları oluşturulur.

Metal Sac Pano İşleme

Cnc Lazer Kesim Makinesine gelen Pano resimleri Data çizimleri üzerinde sac kesimleri yapılıp, Proses kontrolleri denetlendikten sonra Büküm ve Kaynak İşlemleri yapılıp, Toz boya bölümünde boyanacak sac parçalar ilk olarak temizleme işleminden geçer ve parçaların en zor ulaşılan bölgeleri temizlenir ve fosfat kaplanır. Bu işlem sonucunda korozyona karşı etkili olur ve boya kabinlerinde toz boya işlemleri yapılıp toz boya fırınına atılır. Fırın açıldıktan sonra sac parçalar soğuması sağlanmak üzere soğuma bölgesine alınır. Soğuması sağlanan parçalar daha sonrasından Mekanik montaj bölümüne alınıp parçaların mekanik birleştirme işlemleri sağlanmaktadır. Birleştirilen panolar Proses kontrolleri yapıldıktan sonra Elektro Montaj bölümüne sevk edilir.

Elektro Montaj ve Pano Test İşlemleri̇

Elektro Montaj Departmanında, Panoların proje teknik değerleri ve pano uygulama tipi TS EN 62208 ve TS EN 61439-1/2 standartları uygulanarak yapılır. Proje şartnamelerine göre TS EN Standartlarına uygun Şalt malzemeler seçilip Alçak Gerilim Panoları üretilir. Panolarda kullanılacak Kablo, Klemens ve Bakır bara kesitleri standartlara uygun olarak seçilir.

Elektro montaj imalatı Pano görsellerin ve Projelerin, Proje Teklif departmanından verilmesi ile pano montaj süresi başlar.

Verilen Projeye göre şalt malzeme, bakır kesim büküm ve montajı ve kablolama işlemleri yapılırken projelerde belirtilen kablo numaraları vurulur.

Kablolamada ve bara montajında torklu el aletleri kullanılarak imalat yapılır.

Kablolar kablo kanalı içinden geçirilip, görüntü bozukluğuna neden olmaz.

Kablo numaraları sarı renk halojen makaron üzerine vurulur. Pano içerisinde kullanılan sigorta, kontaktör vb. malzemelerin üzerine projede belirtilen linye numaralarına da etiket vurulur. Ayrıca pano perde sacı ve ön kapı üzerindeki ürünlerin sinyal, Acil stop, Pako şalter vb. ürünlerin etiketleri vurulur ve etiketleme işlemleri bitmiş olur.

Projeye göre yapılan Elektro montaj üretim işleri bitirilip, Pano test aşamasına geçmiş olacaktır.

Elektrik panoları mekanik ve malzeme yerleşim düzenleri, kablolama ve kablo bağlantıları, koruyucu ve açıcı sistemlerin kontrolü, cihaz çalışma değerlerinin set edilmesi, işaretleme, direkt ve endirekt temaslara karşı koruma, yüzeysel atlama ve ayırma mesafeleri, kullanılan cihazların fonksiyonellik testleri ve ayarları, yalıtım vb. konularda rutin testler yapılarak raporlanır.

-Muhafazaların Koruma Sınıfları

-Yalıtma Aralıkları Yüzeysel Kaçak Yolu Uzunluklarının Doğrulanması

-Elektrik Çarpmalarına Karşı Koruma Devrelerinin Bütünlüğünün Doğrulanması

-Gömülü Bileşenlerin Birleşmesinin Doğrulanması

-Dahili Elektriksel Devrelerin ve Bağlantıların Doğrulanması

-Harici İletkenler için Bağlantı Uçlarının Doğrulanması

-Mekanik Çalışmanın Doğrulanması

-Di Elektrik Özelliklerinin Doğrulanması

-Bağlantı, Çalışma Performansı ve Fonksiyonellik Doğrulaması

-Varsa Özel Şartname Uygulaması

-TS EN 62208 ve TS EN 61439 ½

Paketleme ve Sevki̇yat

Test aşamasından geçen panolar sırasıyla paketleme işlemleri yapılmadan önce panoların fotoğrafları çekilir ve sonrasından da paketleme işlemlerine geçilir. Yurt İçi ve Yurt Dışı olarak Paketlemeleri müşterilerimizle anlaşmış olduğumuz şekilde yapılıp sevkleri için ön gördüğümüz bekleme alanlarına ürünler taşınır. Daha sonra bekleme alanlarından alınıp sevkiyat işlemleri yapılır.

Endüstriyel panel sistemleri, modern endüstriyel operasyonların verimliliğini, güvenliğini ve güvenilirliğini artırmada önemli bir rol oynar.

444 9 568

info@epron.com.tr

Haraççı Mh. Haraççı Hadımköy Yolu Cd. No:132/1Arnavutköy/İST.

0312 432 0 444

info@epron.com.tr

Alacaatlı Mh. Beyler Cd. 3306/1 Sk. Çayyolu Çankaya/ANKARA